Koud geperste brok: Onderaan(Zinkt)

  Geëxtrudeerd brok: Vanboven(drijft)

Verschillende soorten brokken

 

Je hebt koud geperste brokken deze worden op lage temperatuur geperst tot je een brok hebt in tegenstelling tot een geëxtrudeerde brok/geëxpandeerde brok deze word meerdere keren verhit op hoge temperatuur waardoor veel voedingswaarde verloren gaan.

 

Doordat een koud geperste brok niet wordt verhit behoud deze zijn oorspronkelijke voedingswaarde voordelen hiervan zijn
-Minder Ruiven 

-Blinkende vacht

-Vaste ontlasting

-Minder kans op maagtorsie

-licht verteerbaar

-minder schrokken

-Hogere weerstand
(hierdoor komt allergie ook minder tot uitting)

 

Zoals je op bovenstaande foto's kan zien drijft de 1ne brok en zwelt meestal op in tegenstelling tot de andere die zinkt naar de bodem en verkruimeld.
Je kan dit vergelijken met wat er gebeurt in de maag. 
een geëxtrudeerde/geëxpandeerde brok heeft ook veel langer nodig om te verteren dan een koud geperste brok
doordat er 2 verschillende verteringsprocessen zijn is het ook niet goed deze te gaan mengen hierdoor gaat de maag overhoop liggen.
Beste bij overgang is 's morgens het laatste van je brokken geven en pas de dag erna 's morgens beginnen met koud geperste 

 

Moesten jullie verder nog vragen hebben mogen jullie altijd vrijblijvend contact opnemen!