Koud geperste brok: Onderaan(Zinkt)

Geëxtrudeerd brok: Vanboven(drijft)

Geperste brokken:

  • Productieproces: Geperste brokken worden bij lagere temperaturen geperst. Het mengsel wordt samengeperst in vormen zonder het gebruik van hoge temperaturen.
  • Ingrediënten: De ingrediënten behouden meer van hun oorspronkelijke voedingswaarde omdat ze niet zo sterk worden blootgesteld aan hitte.
  • Smaak en geur: Over het algemeen hebben geperste brokken een mildere smaak en geur vergeleken met krokante brokken.
  • Voordelen Persbrok: Minder Ruiven, Blinkende vacht, Vaste ontlasting, Minder kans op maagtorsie, licht verteerbaar,Hogere weerstand (hierdoor komt allergie ook minder tot uitting)

Krokante brokken:

  • Productieproces: Krokante brokken worden op hoge temperatuur gebakken of geëxtrudeerd. Dit proces zorgt voor een luchtige en knapperige textuur.
  • Ingrediënten: De ingrediënten worden gemengd, verhit en vervolgens geëxtrudeerd om de krokante textuur te verkrijgen.
  • Smaak en geur: Krokante brokken hebben vaak een sterkere smaak en geur door het bakproces.

Beide soorten brokken kunnen geschikt zijn, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van je hond, evenals eventuele gezondheidsfactoren.

Zoals je op bovenstaande foto's kan zien drijft de 1ne brok en zwelt meestal op in tegenstelling tot de andere die zinkt naar de bodem en verkruimeld.
Je kan dit vergelijken met wat er gebeurt in de maag
Een geëxtrudeerde brok heeft langer nodig om te verteren dan een koud geperste brok.
Doordat er 2 verschillende verteringsprocessen zijn is het NIET GOED deze te gaan MENGEN hierdoor gaat de maag overhoop liggen.
Best bij overgang is 's morgens Volledige dagportie van je brokken geven en de dag erna 's morgens beginnen met koud geperste en terug verdelen als anders..

 

Moesten jullie verder nog vragen hebben mogen jullie altijd vrijblijvend contact opnemen!